Feng Shui

Wat is Feng Shui?

Feng Shui betekent letterlijk ‘water’ en ‘wind’. Dit zijn de natuurlijke krachten die de energie laten stromen en kunnen vangen. In de basis gaat Feng Shui dus over energie (‘chi’). Met Feng Shui brengen we jouw directe leef- of werkomgeving in balans d.m.v. het creëren van positieve chi en het onderdrukken van negatieve chi. Het verbeteren van de energiekwaliteit en het leven in een harmonieuze omgeving zorgt namelijk voor goede vibraties die geluk aantrekken. Daar tegenover staat dan ook dat leven in futloze energie tegenslagen voortbrengt. Een harmonieuze omgeving ontstaat door de onderlinge samenhang van 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. De aanwezigheid van deze elementen in bepaalde sectoren van je woning dienen in balans te zijn. Daarnaast is het belangrijk om yin en yang energie in balans te brengen.

GESCHIEDENIS

Feng Shui vind haar oorsprong duizenden jaren geleden in China. Destijds was Feng Shui slechts voorhanden voor keizerlijke families, wat eeuwenlang heeft voortgeduurd. Na de Tweede Wereldoorlog werd China overgenomen door een nieuwe leider. Deze legde een verbod op Feng Shui in China, waardoor Feng Shui meesters zijn gevlucht naar buurlanden zoals Maleisië en Japan. Vanuit hier is Feng Shui zich in de jaren 60/70 gaan verspreiden naar het Westen.​

Klassieke Feng Shui

In de klassieke Feng Shui wordt gewerkt de 8 windrichtingen van het kompas, gebaseerd op de magnetische velden van de aarde. Dit in tegenstelling tot de moderne (Westerse) Feng Shui, waarbij ervan wordt uitgegaan dat de voordeur in het noorden ligt. The Balanced Life biedt alleen diensten aan op basis van de klassieke Feng Shui.

levensthema's

Met Feng Shui kunnen verschillende levensthema's worden aangepakt:
– Carrière en 'de reis'
– Innerlijke kennis en wijsheid
– Familie en gezondheid
– Rijkdom en voorspoed
– Roem en erkenning
– Liefde en relaties
– Creativiteit en kinderen
– Hemel en vrienden

hoe werkt het?

Hoe brengen we bovenstaande nou allemaal samen in de praktijk? De (plattegrond) van de woning wordt opgedeeld in 9 gelijke vakken (sectoren), elk met de bijbehorende windrichting. Elke sector representeert een bepaald levensthema. Wil je bepaalde levensthema's meer aandacht geven, dan worden deze sectoren in de woning aangepakt. Verder is het is belangrijk dat elke persoon slaapt, zit en eet in een gunstige sector en richting. Met behulp van de geboortedatums wordt bepaald welke windrichtingen gunstig en ongunstig zijn voor elke persoon. De kamerbepaling en -indeling wordt gebaseerd op deze richtingen. Om te bepalen welke kleuren, vormen en materialen er gebruikt moeten worden per sector wordt er gekeken naar het element van de sector. Elke sector heeft een element (hout, vuur, aarde, metaal of water) en elk element heeft bijbehorende kleuren, vormen en materialen. Het is belangrijk om in elke sector de juiste combinatie van elementen te gebruiken, het creëren van balans. Voor een geavanceerde analyse kunnen ook de sterren meegenomen worden in de analyse. Dit zijn de sterren die heersten toen de woning werd gebouwd (hiervoor heb je dus het bouwjaar van de woning nodig). Ook hierbij geldt dat elke ster een element met zich meebrengt. Afhankelijk of de ster gunstig of ongunstig is, wordt bepaald of er bepaalde elementen juist wel of niet in een sector aanwezig moeten zijn. Ik zal je altijd aanraden om de sterren mee te nemen, omdat dit resulteert in een veel preciezere analyse.

Het resultaat is een adviesrapport / -gesprek met een gunstige kamerbepaling, kamerindeling en interieuradvies.